Continue

JEEP® GRAND CHEROKEE

JEEP® GRAND CHEROKEE

SISTEME TË DISPONUESHME PËR SHMANGIEN E AKSIDENTEVE

Edhe shoferi më i vëmendshëm do t’i vlerësojë këto sisteme paralajmërimi. Nëse i afroheni një objekti shumë shpejt Paralajmërimi i Përplasjes nga Para /Forward Collision Warning (FCW) me Zbutje të Përplasjes/ Crash Mitigation ju tërheq vëmendjen me një paralajmërim zanor dhe pamor dhe automatikisht fut neë punë frenat nëse ka rrezik përplasjeje . Kontrolli i Përshtatshëm i Lundrimit/ Adaptive Cruise Control (ACC) rregullon automatikisht shpejtësinë e lëvizjes për të mbajtur një distancë të paracaktuar midis jush dhe automjeteve para jush.

JASTËKË AJRI - PËR MBROJTJE NGA TË GJITHA ANËT

Tani me mbi 70 karakteristika në dispozicion për sigurinë teknike dhe sigurinë, Grand Cherokee 2016 vjen standarde jastëkë ajri të shumëfishtë për shoferin dhe pasagjerin para dhe jastëkë ajri shtesë anësore. Zonat standarde të përplasjes në pjesën e përparme të automjetit dhe trarët mbrotjës të dyerve anësore (të integruar në dizajn) gjithashtu ndihmojnë në thithjen e energjisë së tepërt dhe për të zvogëluar transferimin e tij tek personat e ulur.

MONITORIM TË QOSHEVE PA PAMJE

Sistemi i Monitorimit të Qosheve Pa Pamje (Blind Spot Monitoring (BSM)) përdor sensorë të dyfishtë radar për të kontrolluar qoshet pa pamje nga shoferi dhe vazhdimisht monitoron hapësirën midis Jeep® Grand Cherokee dhe automjeteve në të dyja anët. Kur sistemi zbulon një automjet që është shumë afër, do të tingëllojë një zile e dëgjueshme dhe një ikonë e ndriçuuar do të shfaqet në pasqyrat e jashtme për t’ju njoftuar.

KAMERA MBËSHTETËSE PRAPA PËR PAMJE PARKIMI

Kamera e Pasme Mbështetëse ParkView® me Asistencë Parkimi Para dhe Pas ParkSense® ju paralajmëron për pengesa të mundshme, duke ndihmuar për ta bërë parkimin dhe daljen jashtë saj më të lehtë. Kamera shfaq një imazh video të pjesës së pasme me rrjeta dinamike distances kur jeni duke lëvizur mbrapsht. Gjatë parkimit dhe manovra të tjera të ngjashme, ky sistem ndihmon
duke sjellë në vëmendjen tuaj me anë të ekranit objektet në pjesën e pasme që janë të fshehura dhe ju jep paralajmërim zanor që ju ndihmon të reagoni në kohë.

LANESENSE® LANE DEPARTURE WARNING WITH LANE KEEP ASSIST

This new features measures your position within lane boundaries. If it detects an unintentional lane drift, it will alert you and correct the vehicle back into the lane.

SISTEME TË DISPONUESHME PËR SHMANGIEN E AKSIDENTEVE

Edhe shoferi më i vëmendshëm do t’i vlerësojë këto sisteme paralajmërimi. Nëse i afroheni një objekti shumë shpejt Paralajmërimi i Përplasjes nga Para /Forward Collision Warning (FCW) me Zbutje të Përplasjes/ Crash Mitigation ju tërheq vëmendjen me një paralajmërim zanor dhe pamor dhe automatikisht fut neë punë frenat nëse ka rrezik përplasjeje . Kontrolli i Përshtatshëm i Lundrimit/ Adaptive Cruise Control (ACC) rregullon automatikisht shpejtësinë e lëvizjes për të mbajtur një distancë të paracaktuar midis jush dhe automjeteve para jush.

I MBROJTUR, I SIGURT DHE NË KONTROLL

Një rrjet sensorësh sigurie teknike dhe sigurimi ndihmon në ruajtjen e kontrollit të drejtimit të automjetit dhe ofron ndihmë automatikisht kur ndiejnë shmangie nga rruga juaj e synuar. Kontrolli Elektronik i Qëndrueshmërisë (KEQ)/ Electronic Stability Control (ESC) koordinon Zbutjen Elektronike të Përmbysjes/ Electronic Roll Mitigation (ERM), Sistemin e Zhbllokimit të Frenave/ Antilock Brake System (ABS) dhe Kontrollin e Tërheqjes me Shpejtësi të plotë/ All-speed Traction Control, duke e futur secilin sistem në veprim kur zbulohet rrëshqitje e rrotave.