Continue

JEEP® GRAND CHEROKEE

JEEP® GRAND CHEROKEE

5.7L V8 MDS VVT

Motori V8 5.7L me Teknologji të Kursimit të Karburantit krenohet me një fuqi mbresëlënëse prej 259 kW @/në 5200 xhpm dhe 520 Nm të çift rrotullues dhe siguron një kapacitet tërheqës 3,356 kg (7,400 lb). Transmisioni i ri i zgjeruar me tetë shpejtësi dhe modalitet ekonologjik Eco Mode ndihmojnë në efikasitetin e shkëqyer të karburantit.

V6 MULTIJET II NAFTË 3.0L

Motori i ri i naftës TurboDiesel V6 3.0L ofron teknologji nafte të pastër me emision të ulët të CO2. Fuqia e pastër dhe e rafinuar ndihmon në sigurimin e kursimit optimal të karburantit me performancë mbresëlënëse. E kombinuar me transmisionin automatik të avancuar tetë shpejtësi, Jeep® Grand Cherokee 2016 mund të tërheqë deri në 3.500 kg (7.400 lbs), kështu që tani mund të tërhiqni pothuajse të gjitha sendet tuaja kudo që dëshiron të shkojë zemra juaj nomade.

3.0L V6 MULTIJET II DIESEL

Motori i ri i naftës TurboDiesel V6 3.0L ofron teknologji nafte të pastër me emision të ulët të CO2. Fuqia e pastër dhe e rafinuar ndihmon në sigurimin e kursimit optimal të karburantit me performancë mbresëlënëse. E kombinuar me transmisionin automatik të avancuar tetë shpejtësi, Jeep® Grand Cherokee 2016 mund të tërheqë deri në 3.500 kg (7.400 lbs), kështu që tani mund të tërhiqni pothuajse të gjitha sendet tuaja kudo që dëshiron të shkojë zemra juaj nomade.

3.6L V6 VVT

Motori i ri Pentastar® V6 3.6L përmban një transmetim të jashtëzakonshëm automatik të ri me tetë shpejtësi ndërrues marshi të montuar në timon. Modaliteti i ri Ekologjik Eco Mode ndihmon në sigurimin e efikasitetit mbresëlënës të karburantit. Ndërsa që Paketa e Grupit të Çengelit në dispozicion i mundëson Grand Cherokee të tërheqë deri në 2,812 kg (6,200 lbs).

TRANSMISION I BUTË DHE EFIÇENT ME TETË SHPEJTËSI

Efektshmëria e lartë dhe një përvojë më e mirë e ngarjes së mjetit mund të arrihen në sajë të Drejtimit Elektrik që ju lejon të rregulloni përpjekjet e drejtimit të mjetit dhe të ndiheni me tre opsione të disponueshme: Sport, Normal, Rehati. Të gjithë motorët kanë transmision automatik me 8 shpejtësi dhe Multijet II 3.0L dhe Pentastar 3.6L kanë funksionin standard Motor Ndal-Nisu.

MODALITETI EKOLOGJIK ECO MODE

Modeliteti Ekologjik ECO MODE Eco ndihmon në përmirësimin e kursimit të karburantit duke rregulluar programin e zhvendosjes së transmisionit, shpejtësinë boshe dhe fikjen interactive ngadalësuese të karburantit. Në modelet e pajisura me një motor V8, Eco Mode gjithashtu rregullon deaktivizimin e cilindrit të Kursimit të Karburantit. I futur automatikisht në punë kur niset automejti, Eco Mode aktivizon sistemin e pezullimit pneumatik Quadra-Lift® dhe e ul Jeep® Grand Cherokee kur shpejtësia e automjetit tejkalon 88 km/h (55mph). Në modelet 4WD në 4H, sistemi alternon ndarjen e çiftit rrotullues para-pas për të ndihmuar në rritjen e efikasitetit të karburantit.

KONTROLL FËRKIMI ZGJIDH TERRENIN®

Aftësia e automjetit Legendary Jeep® përmirësohet me sistemin e kontrollit të fërkimit Zgjidh Terrenin®, duke ju dhënë pesë mënyra për të tejkaluar pothuajse çdo kusht, përfshirë dëborën. Fërkimi/tërheqja rritet edhe nëpërmjet sistemeve të disponueshme Quadra-Trac II® ose Quadra-Drive® II 4WD. Sistemi i pezullimit të ajrit në dispozicion Quadra-Lift® përmban pesë cilësime lartësie për performancë optimale të ngarjes së mjetit.

SISTEMI I PEZULLIMIT PNEUMATIK QUADRA-LIFT®

Ky sistem revolucionar ju jep kontrollin përfundimtar të suspensionit duke e ngritur mjetin tuaj deri në një maksimum prej 275 mm mbi nivelin e tokës, i cili është 55 mm më i lartë se lartësia normale e ngarjes së mjetit. Gjithashtu, ju mund ta ulni atë deri në 40 mm për hyrje, dalje dhe ngarkim. Sistemi gjithashtu e ngre automjetin nga fundi në fillim për të ndihmuar që dritat e parme të mbeten të përqënduara tek rruga.

ZGJIDH NJË SISTEM 4X4 NË DISPOZICION

• Quadra-Trac II® ofron kontroll fërkimi/të tërheqjes për të gjithas shpejtësitë për t’ju ndihmuar në mbajtjen e kursit. Nëse ndodh rrëshqitja e rrotave, çifti i rrotullimit mund të drejtohet në bosht me tërheqjen më të madhe. Gama e ulët ndihmon për të siguruar aftësi në ngjitjen e shkëmbinjve.
• Quadra-Drive® II ju jep një aftësi të shkëlqyeshme me Diferencialin e saj Elektronik Rrëshqitje e Kufizuar (Electronic Limited-Slip Differential, ELSD), e cila transferon deri në 100% të çiftit rrotullues tek rrota(t), nëse është e nevojshme, për të ndihmuar në tërheqjen në sipërfaqet e lagështa ose të thata gjatë gjithë vitit.